top of page

Group

Public·119 members
Vlas Karpov
Vlas Karpov

Drevna istorija Srba i Rusa: Jovan Deretić i njegova kontroverzna teorijaIstorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24
Istorija Srba i Rusa je knjiga koju je napisao Jovan Deretić, kontroverzni istoričar koji tvrdi da su Srbi kosmički narod koji je naselio sve planete, pa i Zemlju. On takođe tvrdi da su Srbi etnogenetski pupak sveta i da su stvorili sve velike civilizacije u istoriji. Knjiga je podeljena na dva toma, prvi koji obuhvata drevnu istoriju Srba i Rusa, i drugi koji se bavi srednjovekovnom i novijom istorijom.
istorija srba i rusa jovan deretic pdf 24Knjiga je izazvala mnogo polemika i kritika od strane zvanične nauke, koja smatra da su Deretićeve teorije neosnovane, pseudonaučne i nacionalističke. Deretić se poziva na razne izvore, od kojih su mnogi nepouzdani, falsifikovani ili nepostojeći. On takođe ignoriše ili odbacuje sve dokaze koji protivreče njegovim tvrdnjama. Njegova knjiga je zabranjena u nekim zemljama, kao što su Hrvatska i Bosna i Hercegovina.


Međutim, knjiga ima i svoje pristalice, koji veruju da je Deretić otkrio pravu istinu o poreklu i ulozi Srba i Rusa u svetskoj istoriji. Oni smatraju da je njegova knjiga revolucionarna i da predstavlja novi pogled na prošlost. Oni takođe misle da je knjiga važna za očuvanje nacionalnog identiteta i ponosa Srba i Rusa.


Knjiga Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 je dostupna za preuzimanje na internetu, na raznim sajtovima koji nude besplatne ili plaćene verzije. Knjiga je napisana na srpskom jeziku, ali postoji i prevod na ruski jezik. Knjiga ima oko 1600 stranica i sadrži mnoge ilustracije, mape, tabele i grafikone.


Ako ste zainteresovani za ovu knjigu, možete je preuzeti na sledećim linkovima:


 • Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 • Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 [EXCLUSIVE] • Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 - michoacan.network • !LINK! Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 - TrelloNadamo se da će vam ova knjiga biti zanimljiva i korisna, bez obzira da li se slažete ili ne sa autorovim stavovima. Uživajte u čitanju!


Šta je istorija Srba i Rusa?
Istorija Srba i Rusa je naziv za oblast istorijske nauke koja se bavi proučavanjem prošlosti i veza dva naroda koji su povezani etničkim, jezičkim, kulturnim i verskim srodstvom. Srbi i Rusi pripadaju istoj slovenskoj porodici naroda, koja se razvila na teritoriji Evrope i Azije. Oni dele mnoge zajedničke pretke, događaje, ličnosti i tradicije koje su obeležile njihovu istoriju.


Međutim, istorija Srba i Rusa nije jedinstvena i nepromenljiva. Ona je podložna različitim tumačenjima, revizijama i kontroverzama, koje zavise od raznih faktora, kao što su politički interesi, ideološke pozicije, naučni pristupi i izvori informacija. Različiti istoričari imaju različite poglede na istoriju Srba i Rusa, koji se često sukobljavaju i suprotstavljaju jedni drugima.


Ko je Jovan Deretić?
Jovan Deretić je jedan od najpoznatijih i najspornijih istoričara koji se bavi istorijom Srba i Rusa. On je rođen u Zapadnoj Srbiji, a doktorirao je istoriju u SAD-u. On je autor više knjiga o srpskoj i ruskoj istoriji, među kojima su Istorija Srba i Rusa, Zapadna Srbija, Nova vulgata i Antika Srbija.


Deretić je poznat po svojoj alternativnoj teoriji o poreklu i ulozi Srba u svetskoj istoriji, koju naziva "srpska nova istorija". On tvrdi da su Srbi najstariji narod na svetu, koji su stvorili sve velike civilizacije u istoriji, kao što su Sumeri, Egipćani, Hetiti, Asirci, Vavilonci, Persijanci, Grčka, Rim, Vizantija, Mongoli, Kinezi, Indijci i drugi. On takođe tvrdi da su Srbi bili prvi koji su otkrili Ameriku, Australiju i Antarktik.


Deretićeva teorija se zasniva na raznim izvorima, kao što su stari zapisi, mitologija, lingvistika, arheologija i genetika. Međutim, on često koristi nepouzdane, falsifikovane ili nepostojeće izvore, kao što su Kronika Vinčanske kulture ili Kronika Duklje. On takođe ignoriše ili odbacuje sve dokaze koji protivreče njegovim tvrdnjama.


Kako preuzeti knjigu Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24?
Ako želite da preuzmete knjigu Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24, morate da pratite nekoliko koraka. Prvo, morate da nađete sajt koji nudi ovu knjigu za preuzimanje. Možete da koristite neki od linkova koje smo vam dali u prethodnom delu, ili da sami potražite na internetu. Drugo, morate da proverite da li je sajt pouzdan i bezbedan. Neke od stvari koje treba da proverite su: da li sajt ima dobru reputaciju, da li ima dobre recenzije, da li ima kontakt podatke, da li ima politiku privatnosti i zaštite podataka. Treće, morate da se registrujete na sajt ako je to potrebno. Neke od informacija koje možda treba da date su: vaše ime, e-mail adresa, lozinka, broj kreditne kartice ili drugi način plaćanja. Četvrto, morate da izaberete format knjige koji želite da preuzmete. Najčešći format je PDF, ali možda postoje i drugi formati kao što su EPUB, MOBI ili TXT. Peto, morate da kliknete na dugme za preuzimanje i sačekate da se knjiga prenese na vaš uređaj. Možda ćete morati da potvrdite svoju e-mail adresu ili unesete kod za verifikaciju. Šesto, morate da otvorite knjigu i uživate u čitanju.


Zašto čitati knjigu Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24?
Knjiga Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 je knjiga koja može biti zanimljiva i korisna za različite vrste čitalaca. Evo nekih razloga zašto biste trebali da pročitate ovu knjigu:


 • Ako ste zainteresovani za istoriju Srba i Rusa, ova knjiga vam može pružiti novi i drugačiji pogled na prošlost ovih naroda. Možete saznati o njihovom poreklu, ulozi i uticaju u svetskoj istoriji. • Ako ste radoznali i volite da istražujete razne teorije i hipoteze, ova knjiga vam može ponuditi mnogo materijala za razmišljanje i raspravu. Možete uporediti Deretićeve tvrdnje sa drugim izvorima informacija i doneti svoje zaključke. • Ako ste kritični i skeptični prema zvaničnoj nauci i istoriji, ova knjiga vam može pokazati kako se može osporavati i izazivati dominantna paradigma. Možete naučiti kako se koriste razni argumenti, dokazi i metode za podržavanje alternativne teorije. • Ako ste patriotski i ponosni na svoje srpsko ili rusko poreklo, ova knjiga vam može pomoći da ojačate svoj nacionalni identitet i samopoštovanje. Možete otkriti kako su Srbi i Rusi doprineli razvoju civilizacije i kulture.Naravno, ovo su samo neki od mogućih razloga za čitanje ove knjige. Možda imate i svoje lične motive i ciljeve za čitanje ove knjige. Bez obzira na to, nadamo se da će vam ova knjiga biti zanimljiva i korisna.


Koje su prednosti i nedostaci knjige Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24?
Knjiga Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 je knjiga koja ima svoje prednosti i nedostaci, kao i svaka druga knjiga. Evo nekih od njih:


Prednosti: • Knjiga je veoma obimna i detaljna. Ona pokriva celokupnu istoriju Srba i Rusa, od antičkih vremena do danas. Ona sadrži mnoge ilustracije, mape, tabele i grafikone koji olakšavaju razumevanje i praćenje istorijskih događaja. • Knjiga je veoma originalna i kreativna. Ona nudi novu i drugačiju teoriju o poreklu i ulozi Srba i Rusa u svetskoj istoriji. Ona iznosi mnoge zanimljive i neočekivane tvrdnje koje izazivaju pažnju i znatiželju čitalaca. • Knjiga je veoma inspirativna i motivaciona. Ona podstiče čitaoce da se ponose svojim srpskim ili ruskim poreklom i da cene svoju kulturnu i istorijsku baštinu. Ona takođe podstiče čitaoce da budu kritični i samostalni u svom mišljenju i istraživanju.
Nedostaci: • Knjiga je veoma sporna i nepouzdana. Ona se suprotstavlja zvaničnoj nauci i istoriji, koja smatra da su Deretićeve teorije neosnovane, pseudonaučne i nacionalističke. Ona se oslanja na razne izvore koji su neprovereni, falsifikovani ili nepostojeći. • Knjiga je veoma konfuzna i nejasna. Ona ima mnogo grešaka, kontradikcija i nedoslednosti u svojim tvrdnjama. Ona takođe ima mnogo nepotrebnih ponavljanja, digresija i opštih mesta koji otežavaju čitanje i razumevanje. • Knjiga je veoma opasna i štetna. Ona širi mržnju, rasizam i šovinizam prema drugim narodima i kulturama. Ona takođe podstiče sukobe, ratove i nasilje u ime svoje teorije. Ona takođe zloupotrebljava istoriju za svoje političke ciljeve.
Kao što vidite, knjiga Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 ima svoje dobre i loše strane, koje treba uzeti u obzir prilikom čitanja i ocenjivanja ove knjige.


Kako napisati recenziju knjige Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24?
Ako ste pročitali knjigu Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24, možda želite da napišete svoju recenziju ove knjige. Recenzija je tekst koji izražava vaše mišljenje o knjizi, njene prednosti i nedostatke, kao i vašu preporuku za druge čitaoce. Evo nekih saveta kako da napišete dobru recenziju ove knjige:


 • Uvodite sebe kao čitaoca. Napišite ko ste vi, zašto ste pročitali ovu knjigu, šta ste očekivali od nje i kako ste je nabavili. • Sažmite sadržaj knjige. Napišite kratko o čemu se radi u ovoj knjizi, ko je autor, koja je njegova teorija, koje su glavne teme i ideje koje obrađuje u knjizi. • Ocenite kvalitet knjige. Napišite šta vam se svidelo ili nije svidelo u ovoj knjizi, kako ste ocenili njen stil, jezik, strukturu, logiku, argumentaciju, izvore, ilustracije itd. • Dajte svoje zaključke o knjizi. Napišite šta ste naučili iz ove knjige, kako vas je ona uticala ili promenila vaše mišljenje o istoriji Srba i Rusa, da li biste je preporučili drugima ili ne. • Koristite primerene reči i ton. Napišite svoju recenziju na pristojan, kulturan i objektivan način. Ne vređajte ni autora ni druge čitaoce svojom recenzijom. Budite iskreni ali nepristrasni u svojoj oceni.Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da napišete dobru recenziju knjige Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24.


Zaključak
Knjiga Istorija Srba i Rusa Jovan Deretic PDF 24 je knjiga koja je privukla mnogo pažnje i izazvala mnogo reakcija kod čitalaca i kritičara. Ona predstavlja jednu od najkontroverznijih i najprovokativnijih knjiga o istoriji Srba i Rusa, koja nudi novu i drugačiju teoriju o poreklu i ulozi ovih naroda u svetskoj istoriji. Ona se suprotstavlja zvaničnoj nauci i istoriji, koja smatra da su Deretićeve teorije neosnovane, pseudonaučne i nacionalističke.


Knjiga ima svoje prednosti i nedostatke, koje treba uzeti u obzir prilikom čitanja i ocenjivanja ove knjige. Knjiga je veoma obimna, detaljna, originalna, kreativna, inspirativna i motivaciona. Međutim, knjiga je takođe veoma sporna, nepouzdana, konfuzna, nejasna, opasna i štetna. Knjiga zahteva kritičko i objektivno čitanje i ocenjivanje, koje se ne može zasnivati na emocijama ili predrasudama.


Knjiga je namenjena svima koji su zainteresovani za istoriju Srba i Rusa, bez obzira na njihovo poreklo, obrazovanje ili političko opredeljenje. Knjiga može biti zanimljiva i korisna za različite vrste čitalaca, koji mogu imati različite razloge za čitanje ove knjige. Knjiga može biti izvor informacija, istraživanja, rasprave, učenja ili zabave.


Na kraju, knjiga je samo jedna od mnogih knjiga o istoriji Srba i Rusa, koja ne može ni potvrditi ni opovrgnuti sve što se dogodilo u prošlosti ovih naroda. Knjiga je samo jedno od mnogih mišljenja o istoriji Srba i Rusa, koje se može složiti ili razlikovati od drugih mišljenja. Knjiga je samo jedan od mnogih načina da se približimo istini o istoriji Srba i Rusa, koja je verovatno složenija i bogatija nego što možemo zamisliti. ca3e7ad8fd


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page